Når ryggen gir deg problemer

Hvor mange har vel ikke opplevd ryggsmerter? Dette typiske folkevonde har gitt like mye fravær som andre sykdommer og skader tilsammen. Ryggsmerter oppstår ofte fordi noe er feil i måten rygg, ledd, muskler, skiver og nerver passer sammen og beveger seg.

De vanligste årsakene til ryggsmerter kan være mange. De mest vanlige smertene er smerter i korsryggen, også kalt lumbago. Dette er heller ufarlig og går som regel over av seg selv. Andre årsaker kan være blant annet prolaps, osteoporose eller brudd som derimot trenger tilpasset behandling.

Hvordan forebygge ryggsmerter

Regelmessig mosjon sies å være en stor forebygger mot ryggsmerter. Men det skal sies at ved kroniske smerter er det best å gå til legen. Det finnes enkle øvelser for å hindre at ryggsmerter oppstår. Også veldig viktig er det å jobbe med bevegelighet for å myke opp ryggen. Dette er bra for stive og vonde rygger.

Akutte smerter — hva kan man gjøre?

Ved akutte smerter, altså smerter som har vart lenge, lønner det seg å gå til en kiropraktor. Denne spesialisten analyserer smertene og gir en diagnose for så å starte en behandling. Om du vil kan du også finne hjelp på nettet om hvordan du skal gå frem for å finne riktig terapeut.

Kavon Pollich